Täydellinen dalgona-kahvi



Suurena erikoiskahvien rakastajana, olen etsinyt hyvää kahvia, jota voi tehdä helposti itse kotona. Olen kokeillut jo montaa erilaista, mutta jokaisessa on aina ollut joku pieni vika, josta en ole pitänyt. Törmäsin ensimmäistä kertaa dalgona-kahviin Chocochilin blogissa. Kahvi näytti niin herkulliselta, että minun piti heti mennä kauppaan ostamaan tarvittava ainekset ja valmistaa kahvi. Kahvi oli TÄYDELLISTÄ! 
Huom! Kuvan mukissa on kaksi annosta kahvia:)

Dalgona-kahvin idea on siis paksu, ilmava, ihana vaahto. Vaahto valmistetaan pikakahvijauheesta, fariinisokerista ja kuumasta vedestä vatkaamalla ne sähkövatkaimella. 

Kahvista tulee mieleen ihana kesäpäivä, kun saa vain istua terassilla hyvän kirjan kanssa, eikä ole kiire mihinkään☀️☕


DALGONA-KAHVI
yhdelle*
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1-1,5 rkl kiehuvaa vettä
  • 3 dl kylmää kahviin tarkoitettua kauramaitoa tai tavallista maitoa
  • jääpaloja halutessasi
  1. Mittaa pikakahvijauhe, fariinisokeri ja kiehuva vesi vatkauskulhoon (kulhon kannattaa olla hieman isompi, sillä kahvi roiskuu vatkauksen alussa aika paljon)
  2. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti pienellä teholla, kunnes kahvi on ilmavaa vaaleaa vaahtoa.
  3. Kaada kauramaito lasiin ja lisää jääpalat halutessasi mukaan
  4. Lusikoi vaahto maidon päälle ja nauti kylmänä!

 Muutama vinkki: 
-Mitä tummapaahtoisempaa kahvia käytät, sitä vahvempaa kahvista tulee. Jos siis olet miedompien kahvien ystävä, suosittelen käyttämään hieman vaaleapaahtoisempaa pikakahvia, tai vähentämään pikakahvin määrää.
-Tavallinenkin maito käy kahviin hyvin, mutta suosittelen silti kauramaitoa, koska se on hieman paksumpaa ja makeampaa.
-Mausta maito ripauksella vaniljasokeria, niin saat siitä makeampaa ja paremman makuista.

Kahvin makuisia hetkiä ja hyvää kevättä!
Milla💕

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kana-makaronisalaatti

Kesä 2020!