Hiustenhoito ja muutama vinkki


 Moi! Mä saan aika usein kehuja siitä, miten pehmeät, hyväkuntoiset ja ihanat hiukset minulla on💞 Hiusteni ihanuudesta en tiedä, mutta siitä olen samaa mieltä, että hiukseni ovat todella hyväkuntoiset ja pehmeät. Kun minulta kysytään kuinka hoidan hiuksiani, vastaan aina, etten hoida ollenkaan. Hiustenhoidosta on tullut jo niin arkipäiväinen osa elämääni, etten edes huomaa sitä. En myöskään hoida hiuksiani päivittäin tai käytä kalliita merkkituotteita.  

Kerron nyt lyhyesti hiusteni "tarinan". Kasvatin hiuksiani kolmosluokasta asti viime kesään. Leikkuutin latvoja aina välillä, mutta latvat olivat todella huonossa kunnossa, kuivat ja ohuet. En silloin myöskään hoitanut hiuksiani ollenkaan. Viime kesänä leikkuutin hiuksiani reilut 20cm ja aloin hoitamaan niitä paremmin. 


Hiusten leikkaaminen on ollut elämäni paras päätös! Hiukseni näyttävät nyt paljon terveemmiltä, sekä ovat paljon paksummat. Pesen hiukseni kaksi  kertaa viikossa — maanantaina ja torstaina. Käytän tavallista marketista saatavaa shampoota ja hoitoainetta, sekä välillä riisivettä. Pesun jälkeen öljyän hiukseni Garnierin Marvellous nectar hiusöljyllä, joka sisältää hiuksia hoitavaa argan-öljyä. Toki aina urheilun jälkeen huuhtelen hiukset ja käytän hoitoainetta, mutta mielestäni pesu ei ole aina tarpeen.  Käytän myös huuhdeltavaa hiusnaamiota aina kun käymme saunassa, eli kerran viikkoon. En lämpökäsittele tai kuivaa hiuksiani hiustenkuivaajalla lähes koskaan. Kiharran hiukseni aina yön aikana joko kylpytakin nauhaan kiedottuja tai patukkapapiljoteilla. 


Vinkkejä hiusten hyvinvointiin:

• Leikkaa latvojasi riittävän usein, jotta hiukset pysyvät paksuina eivätkä näytä huonokuntoisilta
 Lyhennä hiusten pesuvälejä, sillä päänahka kuivuu liiallisesta pesusta
• Käytä argan-öljyä sisältävää hiusöljyä pesun jälkeen
•Hiusten pesun/huuhtelun lopuksi huuhtele viileällä vedellä, sillä kylmä vesi sulkee hiuksen pinnan ja tekee siten hiuksista kiiltävät ja helpommat käsitellä
• Kuivaa hiukset puristelemalla ja nostelemalla niitä pyyhkeellä, älä koskaan hinkkaa
• Älä harjaa hiuksiasi märkänä, koska märkänä hius venyy ja katkeaa helposti
• Älä pidä hiuksiasi aina samalla kohdalla kiinni, sillä hiukset kuluvat poikki
• Käytä lämpösuojaa aina kun käsittelet hiuksiasi lämmöllä (myös kuivatessa hiustenkuivaajalla)
• Keväisin ja kesäisin käytä aurinkosuojaa, sillä jos hius palaa, se ohenee
• Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä niitä löysällä letillä nukkuessa


Itse tehty kosteuttava hiusnaamio:

Naamio kosteuttaa ja tuo lisää kiiltoa hiuksille. Itse olen huomannut, että jo yhden kerran käyttö tuntuu tekevän hiuksista entistä pehmeämmät ja eloisammat. Vaikka valmia naamiö näyttää ällöttävältä, en voi kiistää sen tehoa.

Tarvitset:
• puolikas avokaado
• muutama rkl kookosöljyä


Ohje:
1. Muussaa avokaado kulhoon esim. haarukalla
2. Sekoita avokaadon joukkoon kookosöljy huolellisesti
3. Hiero naamio pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin
4. Anna vaikuttaa n. 30min ja pese huolella

Riisivesi:

Riisivesi on ollut todella paljon esillä mediassa, joten olihan minunkin pakko sitä kokeilla! Riisivesi sisältää erilaisia vitamiineja, jotka ravitsevat ja kosteuttavat hiusta ja hiuspohjaa. Eli jos sinulla on kuiva tai hilseilevä päänahka, kannattaa kokeilla riisivettä. Riisivesi tekee hiuksista myös kiiltävämmät ja eloisammat.

Tarvitset:
• Riisiä 1/3 osa
• Vettä 2/3 osa

Ohje:
1. Huuhtele riisi reilussa määrässä kylmää vettä ja kaada huuhdeltu vesi pois
2. Lisää huuhdellun riisin päälle vesi
3. Anna riisiveden tekeytyä suljetussa rasiassa 2-10h
4. Kun riisivesi on tekeytynyt, kaada vesi ilman riisejä toiseen kuppiin
5. Huuhtele puhtaat, pyyhekuivat hiukset riisivedellä päänahkaa myöten ja anna vaikuttaa hoitoaineen kanssa 20 minuuttua
6. Huuhtele viileällä ja runsaalla vedellä

Itse teen riisivettä n. 0.5dl riisiä ja 2-3dl vettä. Kaadan riisiveden yleensä aina sumutepulloon, koska siitä se on helppo sumuttaa joka puolelle päätä.



Toivottavasti opit jotakin uutta!
Milla💕



















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kana-makaronisalaatti

Kesä 2020!

Täydellinen dalgona-kahvi