Toukokuun suosikit ja koronatesti

Kävimme ystävämi kanssa kuvailemassa yksi lämmin ja aurinkoinen päivä!

 Peruskoulu lähenee loppuaan, kesä kolkuttelee nurkan takana, päivät pitenevät ja luonto herää taas pitkän talven jälkeen! Toukokuu on kaikista kuukausista suosikkini, sillä silloin luonnossa tapahtuu suurimmat ja kauneimmat muutokset: lehdet puhkeavat puihin, kukat kukkivat, päivät pidentyvät hurjasti, ilma lämpeää, linnut alkavat laulaa aamuisin💛 Tässä kuussa, etenkin nyt lähipäivinä, olen huomannut olevani todella iloinen ja kiitollinen pienistäkin asioista. Jopa oudot ja arkiset asiat ovat tuntuneet suurilta ja mieltä lämmittäviltä! Ajattelin jakaa myös teille, rakkaat lukijat, toukokuun suosikkejani😘

Iltaiselta pyöräretkeltäni ottama kuva


Luonto:
Kuten jo yllä  mainitsin, rakastan kevättä luonnon takia! Olen ollut erittäin iloinen siitä, kun olen voinut olla illalla myöhään ulkona ja nähdä kauniin laskevan auringon vasta iltamyöhään! Ihmetystä ja iloa on aiheuttanut myös puiden lehdet, jotka puhkesivat puihin muutamassa päivässä! Toissaviikolla valvoin viikonloppuna aamuviiteen asti, silloin kuulin kuinka pikkulinnut aloittivat laulunsa jo neljän aikaan, aivan kuin kesälläkin💛 Lämpimät ilmat ovat olleet ihania! 


Kesäiset ihmiset:  Tämä saattaa olla hieman outoa, mutta olen tullut todella iloiseksi siitä, kun olen nähnyt ihmisiä kesävaatteissa ulkona. On aivan huikeaa, kuinka me suomalaiset siirrymme kesään porukalla heti kun lämpömittari näyttää +17° . Ihmiset istuvat torilla nauttimassa auringosta, oleskelevat porukalla rannalla kuunnellessa musiikkia, kävellessä asfaltilla kesävaatteissa... Kesäfiilis paistaa kaikkien kasvoilta hymynä ja onnellisuutena.


Piknik ja jäätelö: Kesässä parasta on jäätelön lisäksi piknikit hyvässä seurassa! Koko talven odotin sitä, että pääsen taas ystävien kanssa piknikille rannalle. Vielä en ole ehtinyt varsinaiselle piknikille, mutta järjestin yhdelle kaverilleni lettukestit kotipihassamme. Paistoimme yhdessä lettuja, täytimme herkulliset patongit, sekä teimme mansikka-jäähilejuomaa, joita nautimme lämpimässä auringonpaisteessa. Pelasimme myös lautapelejä ja juttelimme kaikkea mukavaa, ainakin minulla oli todella hauskaa! Olen suunnitellut jo monia piknik-eväitä, eli enää vain hyvät ilmat puuttuvat☀️ Alkuviikosta kävin ystäväni kanssa syömässä kesän ensimmäisen irtojäätelön jäätelökioskista!


Virkkaaminen: Nyt kevään mittaan olen innostunut virkkaamisesta. Olen aina pitänyt käsitöistä, mutten koskaan ole oikein tehnyt niitä kotona. Törmäsin Tik Tokissa videoon, jossa oli yksinkertainen ohje helppoon ja kauniiseen toppiin. Innostuin kokeilemaan ja siitä innostus lähtikin. Olen nyt tehnyt itselleni kaksi toppia ja kolmas on tekeillä, sekä kahdelle ystävälleni omat topit. Olen saanut paljon kehuja ystäviltä, sukulaisilta ja jopa opettajaltani! Virkkasin äidilleni äitienpäivälahjaksi puna-valkean puhelinpussin, josta hän tykkäsi kovasti. 


Uusi Instagram-tili: Loin toukokuun alussa Instagramiin uuden käyttäjätilin, jolle jaan terveellisiä reseptejä, sekä jaan ajatuksia liikunnasta yms. Seuraan tilillä myös muita samanlaisia käyttäjiä, joilta haen inspiraatiota erilaisiin resepteihin ja liikuntamuotoihin. Tili on antanut minulle paljon uutta intoa kokeilla uusia reseptejä! Minusta on hauskaa jakaa myös muille hyviä ja helppoja reseptejä ja mahdollisesti antaa heillekkin intoa liikkumiseen. En ole vielä kertonut monellekkaan tutulle tilistä, ja esiinnyn siellä lempinimelläni. Tilin löytää Instagramista nimellä "wellnessmilli".


Juokseminen: Ikuinen tuttu, mutta kertauksena kaikille: rakastan juoksemista. Ilmojen lämmetessä on ihanaa, kun ei tarvitse pukea enää ulkovaatteita tai edes pitkiä vaatteita päälle! Etenkin keväisin juokseminen on ihanaa, koska ei ole enää liukasta, kylmä ei käy jokaiseen ruumiinosaan, mutta ilma ei kuitenkaan ole liian hikinen juoksemiseen. Paras juoksuilma on mielestäni silloin, kun taivas on ohuen pilviverhon takana ja lämpöasteita on kymmenestä viiteentoista. Olen todella iloinen myös siitä, kun juoksukuntoni on parantunut todella paljon! Aion juosta puolimaratonin muutaman vuoden sisään ja maratonin toivottavasti joskus!🏃


Koulu: En voi uskoa, että mainitsen koulun suosikeissani😂 Peruskoulua minulla on jäljellä enää kolme viikkoa! Tulen kirjoittamaan erillisen postauksen vielä aiheesta, mutta lyhyesti sanottuna on aivan uskomatonta ajatella, että yksi vaihe elämästäni on pian ohi. Koulussa kaikilla ysiluokkalaisilla alkaa olla jo rento fiilis, koska lähes kaikki kokeet ja isot koulutyöt on tehty. Teemme koulujuttuja ulkona, juttelemme ja suunnittelemme teemapäiville asuja, sekä puhumme jatko-opinnoihin lähtemisestä. Odotan innolla päättäreitä ja todistuksen saamista. 


Aikaisin herääminen: Taas toinen kohta, jota en koskaan uskonut mainitsevani suosikeissani😂 Pidän valvomisesta ja vihaan väsymystä, joten luonnollisesti minun tulee nukuttua todella myöhään joka viikonloppu. Nyt olen kuitenkin tykästynyt aamupaloihin, eikä aamupalaa ole tietenkään mitään järkeä syödä kahdelta iltapäivällä. Olen innostunut myös aamulenkeistä, eikä aamulenkille voi mennä enää iltapäivällä.  Pidän mielessäni myös sanat, jotka mummoni sanoi minulle jokunen vuosi sitten: kesällä ei ole järkevää nukkua myöhään, sillä päivä on kauneimmillaan aamuisin, eikä kevät tai alkukesä kestä ikuisesti, talvella voi sitten nukkua pidempään jos tahtoo. Sanat ovat täysin totta, ja päiviin mahtuu paljon enemmän kivoja asioita, jos herää aikaisin. Olen yrittänyt nyt joka vapaapäivä herätä kymmenen aikaan. 


Pihatyöt ja parveke: Kuten viime vuonnakin, pihatyöt jäivät minun työkseni iskän luona. Haravoin pihan, joka oli mukavaa lukuunottamatta neljää rakkulaa kämmenissä. Siivosin parvekkeen siitepölystä ja kuolleista lehdistä, sekä kannoin alakerran varastosta etupihalle ja parvekkeelle pöydät ja tuolit. Odotan innolla sitä, kun pääsen istuttamaan maahan uusia kukkia, sekä laittamaan parvekelaatikoihin uudet kukat. Lupasin tehdä kevätsiivouksen pientä korvausta vastaan iskälle ja mummolle, sekä pestä ikkunat äidin luona. 


Kuukauden inhokki — koronatesti: Jouduin toissapäivänä kurkkukivun ja tukkoisen nenän takia koronatestiin. Olen säästynyt aika hyvin, sillä tämä oli ensimmäinen testi. Testin otto jännitti todella paljon. Itse näytteenotto sujui hyvin: sairaanhoitajanainen selitti koko ajan mitä teki, eikä tikku nenässä sattunut ollenkaan. Tikun työntäminen nenään ei tuntunut lähes miltään, mutta pois ottaminen tuntui siltä, että nenästä olisi tullut verta. Nenässä oli outo tunne vajaa viisi minuuttia vielä näytteen oton jälkeen. Näytteenottoon meni yhteensä noin minuutti. 

Olin karanteenissa luonnollisestimuutaman päivän. Se oli kamalaa ja tylsää! Ulkona oli ihana ilma, muttei saanut edes lenkille lähteä. Voin vain kuvitella kuinka kamalaa on olla karanrteenissä useampi viikko! Testitulos oli onneksi negatiivinen.

Äitienpäiväkakku ja -kampaus

Annan sinulle nyt haasteen! Lähde joku kaunis päivä kävelylenkille ilman puhelinta, eli älä kuuntele podcasteja tai musiikkia. Kuuntele ääniä: linnunlaulua, tuulen huminaa, rapinaa puiden juurella. Katso kunnolla: silmuja puissa, uusia kukkia, pikkulintuja, virtaavaa vettä, vastaantulijoita. Tunne: tuuli — onko se lämmintä vai viileää?, auringon lämpö, maa jalkojen alla. Älä katso kelloa tai pidä kiirettä. Istahda maahan jos siltä tuntuu, juokse hetki polulla jos haluat. Pääasia on, että saat rentoutua ja päästää irti arjesta hetkeksi. Muista nauttia!


Mukavaa lenkkihetkeä

Milla💕


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kana-makaronisalaatti

Kesä 2020!

Täydellinen dalgona-kahvi